donderdag 28 februari 2013

58/365 Vroeg naar bed

Op dag 58 was het de bedoeling dat ik extreem vroeg naar bed zou gaan.
Dat was de bedoeling, maar dat is dus mislukt.

Ik was om 18.30 terug van mijn werk, meteen gegeten, Lola naar bed gebracht, thuis wat administratie in orde gemaakt, mailtjes die lagen te wachten beantwoord, toen belde mijn zus (en toen bleek het opeens al 21.30 te zijn) en voordat ik het wist was het toch alweer 22.30 geweest dat ik in bed lag. Toch eerder dan normaal, maar niet zo vroeg als de bedoeling was...

Vanavond poging 2 denk ik ;)

woensdag 27 februari 2013

57/365 Sigur Ròs



Dag 57 verliep anders dan een normale weekdag omdat we naar een concert gingen van Sigus Ròs! Het concert was in Brussel en omdat rijden door Brussel heel wat hectischer verloopt dan rijden door Maastricht, was ik best een beetje gespannen (en ik hoefde nog niet eens zelf achter het stuur!).
Met een knoop in mijn maag (mede ook omdat Lola uit logeren ging, ik kan daar maar niet aan wennen...), zweethandjes en een droge mond van alle spanning zat ik in de auto.

We hadden besloten om bij een zogenoemde 'Park&Ride' te parkeren en vanhieruit de tram naar de plaats van bestemming te nemen: 'Kom naar Vorst Nationaal in alle comfort en zonder zorgen over een parkeerplaats dankzij de Event Pass', zo stond het op ons ticket. Nou, comfort was ver te zoeken en die parkeerplaats hebben we uiteindelijk in een woonwijk gevonden want de park&ride stond hartstikke vol :(

Toen we uiteindelijk aankwamen was het voorprogramma al afgelopen, maar gelukkig waren we wel mooi op tijd voor de band waar we voor kwamen. Toen het concert eenmaal begon kon ik alle stress van de heenreis eindelijk naaste me neergooien en ik heb genoten :)

maandag 25 februari 2013

56/365 Plan B



Vandaag liep niet alles zoals ik het in mijn hoofd had, en daar heb ik altijd even moeite mee...

Normaal ga ik het liefst 's ochtends boodschappen doen, want dan kan ik eventueel 's middags als Lola ligt te slapen al wat voorbereiden voor het avondeten als dat nodig is. En het geeft me wat meer rust.
 
Vanmorgen ging dat niet lukken want we hadden afgesproken met haar oma om de eerste schoentjes voor Lola kopen! Lola begint eindelijk met lopen (wel nog achter een wagentje) en omdat ze op de slofjes die ze nu draagt niet veel grip heeft en haar voetjes scheef neerzet, was het tijd voor haar eerste schoentjes. We slaagden meteen bij de eerste winkel, dus dat verliep vlotjes!
Toen we thuiskwamen hebben we een boterhammetje gegeten en daarna ging Lola slapen. Mijn man vertrok naar zijn werk en ik zou, als Lola wakker was, met haar even naar de winkel lopen om boodschappen te gaan doen. Ik gokte dat ze wel rond een uur of 15.00/15.30 wakker zou worden, en dan hadden we nog ruimte zat om eten te gaan kopen.

Ondertussen werd het later en later, en om 16.30 was ze nog niet wakker! Ik raakte al een beetje gestresst want ik ging dat nooit meer redden om nog boodschappen te doen en op tijd het eten klaar te hebben; zelf kan ik makkelijk later eten, maar met zo'n kleine uk vind ik dat toch een ander verhaal. Dus ik doorzocht ondertussen de hele keuken om te kijken of ik met wat we nog in huis hadden een maaltijd op tafel kon toveren. Gelukkig aten we maar met zijn tweetjes omdat mijn man moest werken tot 20.00, dus dat scheelt weer ;)

Ondertussen merkte ik dat ik het heel erg moeilijk vond om het plan om boodschappen te doen los te laten. Uiteindelijk kon ik mij er gelukkig overheen zetten en ondertussen dat Lola tegen vijven wakker werd had ik een pannenkoekenbeslag klaarstaan en wat groenten in de vriezer gevonden die we maar als voorgerecht zouden eten (omdat ik niet echt een combinatie met pannenkoeken wist te maken en ik vond dat we toch wat groenten moesten eten).

Ik was trots op mezelf dat ik het eerste plan los kon laten, maar ondertussen dat ik pannenkoeken stond te bakken bedacht ik me dat we 's middags het laatste brood dat we in huis hadden op hadden gegeten, dus na het eten konden we alsnog naar de winkel...

Morgen doe ik mijn boodschappen dus gewoon weer 's ochtends :)

zondag 24 februari 2013

55/365 Blèh sneeuw...




Het is zondag en het sneeuwt dus: wij blijven binnen. Lekker een dagje binnenhangen en nergens naartoe hoeven... Héérlijk!
Alleen van dat bankhangen komt soms weinig terecht met een dreumes in huis. En zeker als zij zich niet helemaal lekker voelt en daardoor hangerig en huilerig is :( In haar middagslaapje kreeg ze haar rust ook al niet en gezelliger werd ze daar ook al niet van.

Na het eten (waarbij we haar moesten voeren terwijl ze normaal heel goed zelf kan eten) wees ze opeens naar het raam en zei: 'kieke', dus ik loop met haar naar het raam en opeens wordt ze rustiger. En ik bedenk me: ze wil gewoon naar buiten! Ze komt normaal dagelijks buiten, maar omdat wij de sneeuw graag ontwijken en we nergens naartoe hoefden, bleven we vandaag binnen.

Niet dus! Naar buiten! En zo sjouwden we om 18.00 's avonds nog met zijn drietjes naar buiten, vrijwillig door de vieze sneeuw die we al de hele dag zaten te ontwijken. En toch was het even fijn, zeker ook omdat Lola vrolijk vertellend in de wagen zat. Dan heb je het er toch zeker wel voor over :)

zaterdag 23 februari 2013

54/365 Het is af!



En eindelijk is het jurkje af... Vandaag hoefde er nog maar weinig te gebeuren, maar het liep allemaal een beetje vertraging op omdat mijn lockmachine weer weigerde.
Ik heb even flink zitten balen en de draad wel 10 keer opnieuw ingeregen, maar toen ik het boekje erbij pakte en wat dingen nakeek waar het aan zou kunnen liggen ontdekte ik dat de draadspanning helemaal verkeerd stond afgesteld waardoor één draad de hele tijd lossprong...

53/365 en dan volgt deel 3...

Ik ben op de avond van dag 53 nog steeds bezig geweest met het jurkje waar ik de afgelopen 2 avonden mee bezig ben geweest. En het koste me erg veel moeite om er mee aan de slag te gaan... Ik denk dat ik weer op zo'n punt was waar ik normaal mijn projectje opzij gooi en er dan een paar weken, soms ook maanden (soms wel jaren...) niet meer naar omkijk.

Ik weet niet wat er dan aan de hand is dat ik er niet meer aan verder wil werken, maar dat punt komt keer op keer. Het is niet zo dat ik niet tevreden ben over wat ik heb gemaakt en er daarom geen zin meer in heb. Ook hierover was ik de eerste 2 dagen erg enthousiast, maar op dag 3 vond ik het heel moeilijk om het weer op te pakken.
Toch heb ik mezelf uiteindelijk toch kunnen motiveren, en eenmaal bezig vond ik het ook weer héérlijk om bezig te zijn :)

Ook heb ik een kleine verandering aangebracht waardoor ik de zijkanten die ik de dag ervoor had vastgelockt weer los kon gaan maken... Ik wou in de zijnaden nog 2 reepjes stof vaststikken zodat het jurkje een strik op de rug krijgt.
Misschien was dat ook wel iets om tegenop te zien om weer verder te gaan: ik had me al eerder bedacht dat ik misschien toch een strik op de rug wou, maar dan moest ik alles weer loshalen, 2 reepjes stof knippen en mooi afwerken, die ertussen naaien en daarna was ik weer net zover als de dag ervoor. Maar ik heb het toch gedaan!

vrijdag 22 februari 2013

52/365 T-shirt wordt jurk deel 2



Op dag 52 ben ik verdergegaan met het jurkje van dag 51. Ik had niet heel veel tijd, maar ben toch wel weer wat opgeschoten. De mouwtjes zitten nog met spelden vast (volgens mij heb ik ze minstens 3 keer losgehaald en opnieuw vastgespeld omdat ik de mouwtjes steeds te lang vond en daarom steeds weer een stukje afknipte).
Ik ben er nu al best een beetje trots op :)

donderdag 21 februari 2013

51/365 T-shirt wordt jurk!



Op dag 51 had ik een vreselijk energievretende werkdag gehad. Niet omdat het zo druk was, maar er was gewoon chaos op de een of andere manier. Ik stoorde me opeens ontzettend aan vanalles wat niet liep (zoals ik vond) dat het moest lopen...

Maar ach, geen zin meer om te klagen hierover; ik kwam in ieder geval uitgeput thuis, heb mijn verhaal op mijn man afgevuurd en daarna MOEST ik iets maken. Iets waar ik me even bij af kon schakelen. Er moest iets uit mijn handen komen.
En dat is lang geleden dat ik zo sterk die behoefte voelde. Ik wist niet of ik verf en een doek moest pakken of dat ik met stofjes aan de slag moest.

Uiteindelijk heb ik een oude Knippie gepakt, een patroon overgetekend, dat weer aangepast en een mand met oude band-t-shirts uit de kelder naar boven gesleept. Een Gogol Bordello-shirt van mijn man was het slachtoffer (ik heb dit altijd zo'n vréselijk shirt gevonden) en momenteel wordt hier een jurkje voor Lola van gemaakt. En dan wordt ie weer wel leuk :)

Ik wordt weer helemaal enthousiast nu ik dit aan het schrijven ben dus ik ga er weer snel verder mee!

dinsdag 19 februari 2013

50/365 Vlaai!



Vandaag is mijn schoonzusje jarig (de vrouw van de broer van mijn man) en waren we vanavond uitgenodigd om een stukje vlaai te komen eten :)

Omdat wij een kleine meid hebben van 17 maanden die rond 19:00 in bed ligt, kon maar 1 van ons gaan. Voor ons zou het normaal zijn als mijn man dan naar de verjaardag zou gaan, omdat het de vrouw van zijn broer is, maar vandaag deden we het anders en we besloten dat ik vlaai mocht gaan eten!

Volgens mij was iedereen daar verbaasd dat ik er was, en niet mijn man. Het voelde voor mijzelf ook wel een beetje raar om er alleen naartoe te gaan, alhoewel ik al zo'n 6 jaar bij de familie 'hoor'.

Ook moest ik met de auto gaan (of ja, moest..) omdat zij aan de andere kant van de stad wonen, en normaal probeer ik daar altijd onderuit te komen. Ik zit nu eenmaal niet zo graag achter het stuur...

maandag 18 februari 2013

49/365 Weekmenu

Zoals al eerder vermeld was ik bezig met een weekmenu. Een weekmenu gebaseerd op het Bonus-boekje van de AH. Ik wou eigenlijk alleen maar spulletjes kopen die in de aanbieding waren, maar dan zouden we deze week geen aardappelen, pasta of rijst kunnen eten...
Ik heb dat plan dus een beetje aangepast, maar wel alle avondmaaltijden gebaseerd op het Bonus-boekje. Normaal ben ik geneigd steeds de vertrouwde produkten te kopen, maar op deze manier koop ik ook eens andere merken en andere artikelen, zodat ik ook andere maaltijden ga koken.

Vandaag stonden dus hamburgers op het menu! Gelukkig waren ALLE AH burgers in de aanbieding, en dus ook de vega-burgers, want vlees zal ik ook deze week niet eten ;)




Verder eten we deze week nog:

Dinsdag:
Eigen versie hutspot met de bospeen, rookworst  (voor de man) en AH vega burger
Woensdag: 
Kaasbroodjes met salade, komkommer, cherrytomaatjes
Donderdag:
eten we bij de schoonouders
Vrijdag:
Spinazie met tortellini, kaas en roomsaus (?)
Zaterdag: 
Gebakken aardappeltjes met wokgroente, zalmfilet (voor de man) en de vergeten groenteballetjes van vorige week (toen we klaar waren met eten bedacht ik me dat ik deze vergeten was :p)
Zondag:
Pizza!

zondag 17 februari 2013

48/365 Nieuwe wegen



Vandaag hadden we een luie zondag, maar omdat het zo'n lekker weer was kreeg ik opeens de energie om een wandeling met Lola te gaan maken.
Toen Lola haar middagslaapje uit had trokken we de jassen aan en gingen we op pad.

We wonen nu ruim 1,5 jaar hier en ik dacht dat ik alle straatjes in de buurt wel had gezien, maar vandaag ging ik toch proberen om steeds een straat in te slaan waar ik nog nooit had gewandeld. Ik moest af en toe even door een bekende straat, maar over het algemeen is het me vrij goed gelukt.

Heerlijk vind ik dat altijd om nieuwe dingen te zien. Heel veel leuke en aparte huizen (en stiekem even binnengluren hoe de inrichting eruit ziet ;) en plots kwam ik nog een oude bekende tegen. Even gezellig gekletst in het zonnetje maar daarna moest ik even uitvogelen hoe ik in godsnaam weer thuis moest komen. Maar ik heb naar mijn gevoel geluisterd (richtingsgevoel heb ik normaal gesproken niet) en we zijn zonder te verdwalen thuisgekomen. Toen ik thuis op de klok keek bleek dat we een uur onderweg zijn geweest en het was heerlijk!

Onderweg was ik me wel nog aan het bedenken dat dit eigenlijk in het klein is wat ik in het groot wil doen. Ik wandelde nu een onbekende, niet uitgestippelde route. Dat moest ik echt heel erg bewust doen want anders was ik weer gewoon de bekende weg gewandeld. Het is zo gemakkelijk, en zo'n gewenning om steeds op dezelfde manier te denken dat het moeilijk is om hieruit te komen.
Ik wil breder en anders denken want dan wordt mijn wereld weer een stuk groter; zo blijkt ook uit de wandeling van vandaag!

47/365 Bakken!



En om maar even bij het genieten te blijven, bakte ik op dag 47 brownies. Wel uit een pakje, dus het stelde niet veel voor, maar ik had het zelf gebakken! Het is ondertussen alweer zó lang geleden dat ik zelf iets bakte... ik zou het echt vaker moeten doen. En het huis ruikt dan altijd zo lekker!

Ook verzon ik al bijna een heel weekmenu voor komende week (ik ben niet zo'n vooruitplanner qua eten). Ik moet nog even kijken of ik alle dagen zo gevuld krijg, maar ik vind het zelf in ieder geval erg grappig. Ben alleen benieuwd of ik het komende week nog zo grappig vind...

zaterdag 16 februari 2013

46/365 Wijntje



Gisterenavond trokken we een flesje wijn open. We drinken graag een glaasje wijn, maar doen dat eigenlijk nooit. Alleen op speciale gelegenheden, maar nooit zomaar.
En gisteren we deden we dat voor de verandering wel, gewoon zomaar... :)

vrijdag 15 februari 2013

45/365 Schildersdoeken



Op dag 45 kookten wij niet, maar haalden we voor de eerste keer eten bij de Toko op de hoek. We hadden ooit gezien dat je daar ook verschillende gerechten vers bereid af kan halen, maar hadden dat tot nu toe nog nooit gedaan. En het was héérlijk!

...èn ik gaf mijn man opdracht om even op zolder te kijken (ik durf zelf de zolder namelijk niet op) of daar nog lege schildersdoeken stonden en àls er nog stonden, om deze mee naar beneden te nemen.

Toen we naar hier verhuisd zijn, bijna 2 jaar geleden, zijn al mijn doeken (beschilderd en blanco) meteen naar zolder gegaan en hebben ze geen daglicht meer gezien. Nu staan ze in de woonkamer en kan ik er al even aan wennen dat ze weer binnen handbereik zijn ;)

donderdag 14 februari 2013

44/365 Blokkade



Op dag 44 had ik weinig inspiratie, en ben ik verdergegaan met mijn zpagetti-vloerkleed.

Verder had ik veel last van onrust omdat ik (het is ondertussen al bijna 14 jaar na mijn kunst-studie) mijn droom zo heb laten varen. Ik wou altijd al tekenen, en daarom met mijn studie begonnen, en met mijn afstuderen heb ik mijn schilderskant ontdekt. Heel emotioneel heb ik bij mijn afstuderen mijn werk toegelicht, en daarna ben ik nooit meer zo diep in mijn werk durven gaan en heb ik het heel erg ver opzij geschoven.

Ook Google bood mij 's avonds geen oplossing voor mijn kunstenaarsblokkade, maar kon mij wel heel wat pagina's van het boek: The Artist's Way laten zien. Ik ben geraakt door wat ik heb gelezen, maar twijfel nog of ik het boek aan moet schaffen; bang dat ik het weer niet afrond...

dinsdag 12 februari 2013

43/365 Achter de tekentafel



Of ja, tekentafel: ik zette me aan tafel met een stuk papier en een potlood, en toen kwam er een gum bij, en daarna een balpen. En het werd geen tekening. Heb ik dat toch weer mooi weten te omzeilen.

Nadat ik gisteren over mijn studie begon, kwamen daarmee ook weer vragen naar boven. Ergens doet het me heel erg veel pijn dat ik dat niet mee doe, of durf, of kan. Ik weet het niet. En daarom wou ik mezelf weer achter een leeg vel papier zetten met een potlood.

En ik had het al zo lang uit weten te stellen voordat ik me aan tafel zette, want ik moest eerst nog even het een en ander opzoeken, en inspiratie opdoen voordat ik ging tekenen, en toen leek het me ook nog een goed plan om me eerst even te douchen want dan had ik meer rust als ik ging tekenen. Al met al, 2 uur later was het dan zover. Het begon met een omtrek van mijn linkerhand (inspiratiebron) en daarna moest ik zelf kijken wat ik er verder mee wou doen. En al bijna direct vluchtte ik in woorden...

maandag 11 februari 2013

42/365 Een verandering, maar dan anders



Vandaag had ik geen inspiratie om een verandering in mijn dag in te voeren. Er is zoveel wat ik op een dag anders kan doen dat ik het niet meer weet, òf ik zit zo vast in mijn structuur dat ik het niet meer zie.

Hoe dan ook, ik heb voor mezelf een soort van escape gemaakt voor als ik een dag geen inspiratie heb voor een verandering: ik ga dan aan de slag met mijn creatieve projectjes (eindelijk gaan beginnen met het maken van dingen die ik al heel lang van plan ben om te maken, of onafgemaakte projectjes die in huis rondhangen afmaken).

Ik maak mijn dag dan tòch een beetje anders, en hopelijk kom ik dan weer een beetje bij de oude creatieve Diana (die ooit met veel passie de opleiding Illustratieve Vormgeving heeft gevolgd en afgerond) terecht.

Vandaag ben ik dus begonnen met iets wat ik al een poos van plan ben om te maken: het haken van een vloerkleed van Zpagetti. Afgelopen Kerst heb ik een alvast grote bol Zpagetti gekregen (voor het vloerkleed) en die staat me al sinds toen vanaf de kast afwachtend aan te kijken ;)
Een begin is gemaakt...

zondag 10 februari 2013

41/365 Stukkie rijden



Vandaag zijn we gezellig de stad in gegaan om carnaval te vieren; als je in het zuiden woont kun je daar namelijk bijna niet omheen!

We hadden besloten dat we met de auto zouden gaan want dat was het prettigst met Lola. Parkeren was vandaag toch gratis en we wisten wel een plekje waar de auto veilig zou staan.
Ik kon dan gemakkelijk met Lola naar huis gaan als zij het niet meer leuk vond, en mijn man zou in de stad blijven.

Het enige 'probleem' is, dat ik bijna nooit zelf rijd in de auto. Ik laat eigenlijk altijd mijn man rijden omdat ik me altijd heel onzeker voel achter het stuur, maaarrrr: vandaag ging ik geen excuses zoeken en zou ik terugrijden met Lola!

En dat deed ik! Ik begon een beetje stuntelig met wegrijden (dat was gewoon van de stress) maar daarna ging het helemaal prima :)

zaterdag 9 februari 2013

40/365 Yes! Lola's pakje is af!

Zoals beloofd: de foto!



Het is een wonder, maar ik heb Lola's schapenpakje vandaag afgemaakt! En hopelijk gaat deze trend zich voortzetten; en daarmee bedoel ik dat ik hoop dat ik voortaan al mijn projectjes af ga maken en niet onafgemaakt in een hoek gooi.

Zo'n 2 weken geleden ging ik naar de markt op jacht naar stof voor het schapenpakje van mijn dochtertje. Vandaag moest het af zijn want morgen trekken we de stad in om met gekke pakjes aan kou te lijden tussen allemaal dronke mensen en slechte muziek. Yes, het is weer carnaval en zoals ieder jaar heb ik dr weer géén zin in (enbesluitikophetlaatstemomentomtochmaarmeetegaan).
Ik weet ook niet wat het is want ik heb van kleins af aan met veel plezier carnaval gevierd, maar de laatste jaren heb ik er gewoon weinig zin in, tòt op het laatste moment, en dan trek ik mijn pakje van de afgelopen 10 jaar uit de kast en ga ik mee de stad in.

Ben benieuwd hoe het morgen zal zijn!

(Trouwens, de foto van Lola in haar schapenpakje voeg ik zo snel mogelijk toe!)

39/365 Nieuw bureaublad


Gisteravond had ik opeens genoeg van de afbeelding die we al jaren op het bureaublad van de laptop hebben staan: Mijn man had een paar jaar geleden I (hartje) D in de sneeuw geschreven op het trapje voor onze voordeur. Toen ik thuiskwam van mijn werk zag ik het staan en heb ik er meteen een foto van gemaakt en deze op het bureaublad van de laptop gezet.
Dat is ondertussen al zo'n 4 jaar geleden schat ik en het was tijd voor iets nieuws.
Iets fris en inspirerend :)

donderdag 7 februari 2013

38/365 TV-loze avond



Vandaag was een druk dagje: werken, daarna meteen door om mijn gerepareerde lockmachine op te halen, toen direct door naar mijn schoonouders die vandaag op mijn meisje pasten, daar gegeten, en om 19.15 eindelijk doodmoe weer thuis. Lola naar bed, man weg en ik lekker in mijn uppie op de bank: ZONDER TV!

Het is zo'n gewoonte om die TV steeds aan te zetten, maar ik merk dat als ik hem uitzet dat dat me zo'n rust geeft dat ik me afvraag waarom ik hem zo vaak aanzet als ik toch niet persé iets wil zien?
Vanavond blijft ie dus uit, en de radio ook. De laptop gebruik ik alleen om even dit te typen, en daarna mag ie ook uit.
Rust...

En dan wacht daar mijn blauwe boekje op me, met nog steeds de half-beantwoorde vraag van gisteren: Hoe kan ik mij verder ontwikkelen? en wie weet daarna nog wel de vraag: Wat wil ik?

woensdag 6 februari 2013

37/365 Niet-klaag-dag



Vandaag laste ik een niet-klaag-dag in en dat deed ik bewust op een dag dat ik moest werken :)
En ja, daarom tekende ik een klein lachend gezichtje op mijn hand om me daaraan te herinneren. Ik wist dat ik iets nodig had om me bewust te maken van mijn gedrag, en nog moet ik eerlijk zeggen dat het me niet helemaal is gelukt. Het werd me dan ook wel erg lastig gemaakt toen ik vanmorgen door de vieze natte sneeuw op mijn fietsje naar mijn werk moest ;)
Maar ik werd me wel steeds weer heel snel bewust van hoe ik dacht (en mijn reactie hierop), en kon redelijk snel overdenken waarom ik dat zo aanpakte en hoe ik het anders kon doen voortaan.
Ik kreeg opeens meer ruimte, en dat is erg prettig.

Misschien blijft dat gezichtje nog wel een paar dagen op mijn hand staan, want het scheelt me enorm veel energie om niet een potje te gaan staan klagen :)

En mijn vraag vandaag, Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?, is weer tot het laatste blijven liggen. Mijn vraag van gisteren heeft heel wat los gemaakt, geen wonder dat ik deze nog even voor me uitschuif...

dinsdag 5 februari 2013

36/365 Peanut butter & jelly time



Wij hadden vroeger toen ik klein was nooit pindakaas in huis. Pas jaaaren later, 's ochtends aan het ontbijt na een logeerpartijtje heb ik voor het eerst pindakaas gegeten. Mèt hagelslag dan wel, want ik had me over laten halen dat dat heel erg lekker was.
Ik was meteen om en sindsdien heb ik vele potten pindakaas verslonden.

Vanmiddag bij de lunch wou ik eens een combinatie op mijn boterham uitproberen wat ik nog nóóit heb gegeten: pindakaas & jam. Het leek me altijd vreselijk vies, maar mijn nieuwsgierigheid won en eindelijk durfde ik het een keer op mijn brood te smeren en op te eten.

Zoals op de foto te zien is zag het er niet al te smakelijk uit, maar toch, ik zette door. Ik nam een hap, en er gebeurde niets... Geen geweldige smaaksensatie, geen mega-ontdekking voor mezelf; ik at mijn boterham op zoals gewoonlijk :(

Misschien had ik wel de verkeerde pindakaas en niet de goede jam (het moet volgens mij ook eigenlijk gelei zijn). Ach ja, hier kom ik ook wel weer overheen :)

Tijdens het sporten vanavond had ik wel al een grotere uitdaging bedacht voor morgen. Benieuwd of dat gaat lukken!

En mijn vraag voor vandaag: Waar ligt mijn potentieel? is weer eens tot vanavond blijven liggen...

maandag 4 februari 2013

35/365 Andere muziek



Hier thuis staat de radio altijd op Studio Brussel. Ik vind het fijne muziek, gezellig geklets, ze hebben leuke thema-dagen en altijd erg grappig.
Ik luister zelf niet snel naar 3FM omdat ik een beetje onrustig wordt van het geklets tussendoor en de muziek ook niet altijd helemaal in mijn straatje ligt.

Vandaag switchte ik daarom dus naar 3FM. Even wat anders luisteren en even kijken of ik mijn oordelen een beetje bij kan stellen.
Het viel me allemaal nog wel mee en ik moet zeggen dat ik toch met enige regelmaat platen voorbij hoorde komen die ik ook vaak op StuBru hoor. Ze hebben er geen fan bij maar het is toch wel fijn om even wat anders te luisteren.

Misschien is het wel een idee om de volgende keer naar radio te luisteren die echt totáál buiten mijn comfortzone ligt. Ik heb al even gezocht op www.onlineluisteren.nl en zag reggae, country,  jazz, Nederlandstalige en klassieke zenders: allemaal kanshebbers ;)

En ondertussen dat ik vanmiddag radio zat te luisteren heb ik mijn vraag voor vandaag beantwoord: Wat zijn mijn talenten? Ik heb wel lijstjes met voorbeelden van talenten op internet gezocht want ik vond het toch wel erg lastig, maar heb toch nog een lijstje samen kunnen stellen (gelukkig)!

zondag 3 februari 2013

34/365 Routine



Vanavond zit ik al vroeg in pyjama op de bank :) Normaal gesproken ga ik altijd 's avonds vlak voor het slapengaan onder de douche; ik vind dat altijd prettig want voor mijn gevoel kan ik dan de hele dag van me afspoelen. Alleen gaat dat niet àltijd heel erg relaxed omdat ik vaak te laat naar boven ga en snel douchen vind ik een beetje lastig, dus om nog een beetje op een redelijke tijd in bed te komen lukt dan niet. Vanavond heb ik het eventjes omgegooid en zit ik nu al frisgewassen op de bank.
En, als ik vanavond op dezelfde tijd als normaal naar boven ga, zou ik ook eerder in bed moeten komen te liggen, en das wel welkom ;)

En mijn nieuwe vraag voor vandaag is: Wat kan ik? Het beantwoorden heb ik wederom tot vanavond uitgesteld :p en gebeurd gewoon weer krabbelend in mijn boekje. Benieuwd wat er uit gaat komen...

zaterdag 2 februari 2013

33/365 Fietsen!



Vandaag zijn we gaan fietsen met Lola! Voor ons wel bijzonder want we zijn al heel erg lang niet meer spontaan een stukje gaan fietsen (eerlijk gezegd doen we dat nooit) maar omdat vandaag het zonnetje zich eventjes liet zien en Lola het heerlijk vindt op de fiets, zijn we eropuit gegaan. Ook nog eventjes gezellig een kopje koffie gedronken bij De Dwaze Herder (hier waren we ook nog nooit geweest maar gaan we zeker terugkomen!) en toen weer op weg terug naar huis.
Was wel eventjes lekker want anders hadden we gewoon wat in huis rondgehangen :p

Ook heb ik vandaag mijn lockmachine maar weggebracht ter reparatie. Ik had hem al een hele tijd niet meer gebruikt en toen ik hem weer wilde gebruiken ging ie kapot :(
Ik kreeg hem wel weer aan de praat maar er was ook iets afgebroken dus leek het me toch niet verstandig hem nog te gebruiken. Gelukkig deed mijn naaimachine het wel nog dus kon ik toch verder met het carnavalspakje voor mijn dochtertje Lola.
Ik heb echt een week zitten dubben over de reparatie van de lockmachine (financiële kwestie) maar omdat ik vind dat ik dit jaar meer creativiteit in mijn leven moet brengen leek het me toch verstandig om hem te laten maken.

Oh ja, en mijn vraag aan mezelf voor vandaag is: Wat voor mogelijkheden heb ik? Het beantwoorden van die vraag heb ik weer uit zitten stellen tot het laatste moment, dus daar moet ik zometeen nog even mee aan de slag...

32/365 Ander sportuurtje



Normaal ga ik altijd op maandag- en dinsdagavond naar de sportschool om de BBB (Benen-Buik-Billen)-les te volgen. Afgelopen dinsdag kon ik niet en nou kwam het deze week toevallig zo uit dat ik vrijdagochtend wel even kon gaan sporten. Alleen staat er dan geen BBB op het programma, maar Low Impact.
Ik heb ondertussen best wel een beetje een redelijk uithoudingsvermogen vind ik zelf en bij 'Low Impact' dacht ik niet meteen aan een hele pittige les. Maar jeetje! het viel me vies tegen: het was fysiek niet echt zwaar, maar we kregen allerlei pasjes die ik absoluut niet kon onthouden, en ik draaide wat rondjes maar het was volgens mij niet helemaal wat de instructrice deed. Niet echt een succes dus en ik was zó blij dat ik niet vooraan was gaan staan...

Ook ben ik verdergegaan met mijn vragenlijstje en de volgende vraag was: Hoe verloopt de rode draad in mijn leven tot nu toe?
En die rode draad is de afgelopen 12 jaar duidelijk aanwezig: Héél gemotiveerd met een nieuwe baan beginnen en na een periode van 1-3 jaar loop ik weer tegen mezelf aan en kom ik steeds weer bij hetzelfde uit: ik wil doen waar mijn hart ligt.